Speltakteken_scouts_2010Wie zijn wij?

Onze speltak houdt zich bezig met activiteiten in en rond het water. Wij zijn onderverdeeld in subgroepen. De subgroep heet een bak, met ongeveer vier zeeverkenners per boot. Elke boot heeft een boots, een assistent en bemanning. De boots is de schipper van de boot en is verantwoordelijk voor zijn of haar bemanning.

Wat doen wij?

In het vaarseizoen varen wij op onze lelievletten. Op de vletten leren we zeilen, roeien, wrikken, maar vooral om goed samen te werken.

396699_131252023692596_453570083_n

Het varen is niet alleen uitdagend, maar geeft ook lekker ontspanning, doordat je met vrienden samen bent! In de winter onderhouden we de boten. Naast het onderhoud krijgen we ook zeiltheorie lessen en doen we vaak leuke spellen.

Een aantal keer per jaar gaan we op kamp. Op de vaarkampen gaan we meestal naar de Biesbosch. Eén keer per jaar varen we wat verder met een kamp, zoals naar het Grevelingenmeer in Zeeland. Tijdens de kampen overnachten we in de boten onder een huik.

Wanneer doen wij dit?

We hebben elke zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 opkomst. In het vaarseizoen verzamelen we op het vlot en in de winter op het clubhuis. Af en toe hebben we speciale opkomsten met afwijkende opkomsttijden. We gaan een aantal keer per jaar op kamp. Dit kunnen korte of lange weekenden zijn en in de zomer één week.

Wat zijn de voorwaarden?

Als je een keer wilt meekijken met ons, kun je je onderaan de pagina aanmelden. Dit kan tot drie keer vrijblijvend, daarna is inschrijven verplicht. Informatie over meelopen en inschrijven is bij de downloads te vinden.

Voor onze speltak geldt een contributie van €15,- per maand. Voor de kampen kunnen  extra kosten worden gerekend.

Loop een dagje mee!

Laatste berichten

[catlist id=9 numberposts=5 excerpt=yes excerpt_size=30 date=yes date_tag=span date_class=lcp_date excerpt_tag=p excerpt_class=lcp_excerpt]